Min vän Simon, bad mig att för en gång skull göra nåt vettigt och skriva ett inlägg om mina tankar kring hur jag har tagit mig dit jag är idag. Det känns väldigt smickrande, då jag som säkert dem flesta av oss inte går i dem tankarna, sträcker på axlarna och säger, “Gud va’ långt jag nått!” Utan personligen ser jag det som småstenar som en dag kanske tar formen av ett hus.. Eller iallafall en fin lägenhet med mat på bordet och en flicka som tillslut frågar när jag skall sluta turnéra.

En mentor under min tid i L.A, sprang en gång på mig på gatan mitt på Hollywood Blvd och sade: -”JAMIE!! How the hell are ya? I can see it’s going well for you around here!!” Jag fattade inte vad han menade. Han förklarade vidare ur ett metaforiskt perspektiv för att förtydliga: “Om man tänker framgång som ett maratonlopp, då man bara har blicken framåt mot målet och bara springer så fort man kan, så är det svårt att se vad som händer runtomkring. När man en dag vänder sig om så har man helt plötsligt skapat ett följetåg av människor som blivit inspirerade att följa med under resans gång” -”Anyway, I’m one of those people” avslutade han med ett nöjt leende.

Jamie vann Award för Best Singer/Songwriter i Los Angeles.
Jamie vann Award för Best Singer/Songwriter i Los Angeles.

Skådespelaren Kevin Spacey fick frågan av en student en gång om han hade några tips på hur man skall nå sina mål? Han svarade att allt handlar om att antingen känner man i hjärtat att man redan är tillfredsställd eller så förblir man bara en sökare som vandrar runt på jorden utan själ. När det gäller dem stunderna jag lyckats nå framgång under min karriär har jag just känt mig tillfreds med mig själv och verkligen riktat energin på publiken jag skall framträda inför. Att dem skall glömma sina problem då mitt mål inför kvällen är att få dem att må bättre och kanske pratar dem sedan, sprider till vänner och bekanta, om hur kul dem hade veckor eller varför inte månader och år efter. Den första tiden i min karriär handlade allt om Me, Me, Me och då berör man inte. Speciellt inte om man vill bli en artist för generationer framåt.

Hur går det då med maratonloppet jag just nu är mitt i? Jo, för att på något sätt avrunda och inte flumma ut för mycket, så har jag kommit till den enkla lösningen vad gäller framgång och karriär för min egen del, att så länge folk stoppar in den smått horibla frågan mitt i ett kallprat på stan “-Hur går det med musiken..?” då vet jag att det är en lång väg kvar att gå, och även om det verkar schizofrent mot vad jag egentligen redan vet och känner inombords, lyder alltid samma svar som tar mig tillbaka till mentorsnacket jag hade på Hollywood Blvd:

“-Det vet jag när jag kommit fram..”

Artikel (c) & skriven av: Jamie Meyer

Jamie pa Turne med Lady Antebellum
Jamie på Turne med Lady Antebellum

Spana in Jamie’s musik på Webben och släng in en Like’ på hans officiella Facebook
www.facebook.com/jamiemeyerfans
www.jamiemeyer.net
Instagram/Twitter: @jamiemeyermusic

Senaste musikvideon:

Klipp från Så Ska Det Låta: