Hur tänker du kring rutiner i vardagen? Är du rutinfast eller lever du dagen som den kommer?

Jag har varit på båda sidor men allt efter man får mer och mer jobb och projekt börjar prioriteringar och för att själv kunna fungera börjar även det viktiga arbetet mot struktur i vardagen.

Många känner nog igen sig i att periodvis är det stressigt och ren och skär kaos i skallen, man vet inte var man ska börja och mycket faller mellan stolar eller rinner ut i sanden.

Fram till för några veckor sedan har jag inte haft lika tydliga målsättningar och värderat tid ägnad åt annat än arbete. Väldigt osmart!! Som egenföretagare har jag alltid fokuserat på att jobba så mycket som möjligt eftersom ju mer tid man lägger desto mer roliga projekt kommer in, den absolut största skillnaden mot att vara anställd.

Detta stämmer givetvis, MEN hur effektivt blir det i längden när man tillslut sakta men säkert jobbar sig till utbrändhet och i värsta fall får lov att sluta arbeta och jobbet istället blir att kämpa sig tillbaks i spelet under x antal år. Ser man det så är det uppenbart, värdera ledig tid, tid för träning, tid för mat, mellanmål, promenader, kompisar och roligheter.

Kortsiktigt tjänar man mer men man måste ha någonting hållbart under en längre tid. 

Lösningen ser med största sannolikhet inte lika ut för alla, för mig är det att vara lika tydlig mot sig själv som mot andra, kortsiktiga mål för atr beta av tråkiga uppgifter, sätta upp regler som inte får brytas och investera i sig själv, en dag i veckan ledigt lovar jag kommer vara mindre tid än tiden som krävs för att återhämta sig från utbrändhet.

Fredrik Eklund sa i ett webbinarium nyligen att han till och med planerat in sömn i sin kalender. Jag har tänkt utifrån det och hittat det jag behöver göra för att fungera som bäst, resultaten är över förväntan! Mer kommer troligtvis i hans bok som släpps nyligen på svenska ”Sälj”, en bok jag tror kommer vara en gamechanger för många och inte minst mig själv.

Summa sumarum, skaffa rutiner, var tydlig mot dig själv och hitta strukturen för att orka med att göra det du brinner för, inte bara 10år,  20år, utan hela livet. Missa inte allt det roliga, åk bergochdalbanan, upptäck allt som väntar runt hörnet och se alla dörrar öppnas en efter en, det kommer vara värt det.

Nu ska jag iväg till gymmet, en av mina dagliga rutiner.

Cheers!