”I en tuff bransch där storstad slåss mot landsbygd har Simon Goot visat att Leksand är en utmärkt plats att erövra världen på. Simon har fått napp både här och där och med sitt nystartade bolag tror vi att årets unga företagare i Leksand fortsättningsvis kommer sätta Leksand på den kreativa mediekartan”

Så löd motiveringen innan Teo Häréns föreläsning på Leksands Sparbank, kvällen den 8e mars när jag blev utsedd och tilldelad priset för Årets Unga Företagare i Leksand 2017. Hur roligt är inte detta!!

Det känns givetvis väldigt bra att få cred för hårt jobb man lägger ner. Att bli uppskattad på detta sättet får en att vilja jobba ännu hårdare och visa vad man verkligen går för. Ni kommer definitivt att få se mer av mig, det kan jag lova!

 

Utdrag från Dalarnas Tidningar:

DT uppmärksammar prisutdelningen till Årets unga Företagare i Leksand:

”Intresset var stort och lokalen praktiskt taget fullsatt, något som Teo Härén tog intryck av direkt. Han menade att om samma typ av föreläsning skett i en storstad hade det krävts en publik på 15 000 personer, alltså en fylld Globen, för motsvara samma engagemang.

– Bara det att så många är här idag visar att förutsättningarna för kreativitet är minst lika stora här som i städerna, menade han och fortsatte:

– Landsbygden måste bara få samma kreativa självförtroende som finns i städerna. Problemet är att medier, ofta från storstäder och med stor genomslagskraft, visar någonting annat. Hans tes är att internet har förändrat möjligheterna till kreativitet utanför städerna. Något som varit en sanning i 2 000 år är inte det längre. – Det är oundvikligt att stad och landsbygd är lika kreativa i framtiden, sade Teo Härén Före föreläsningen fick Simon Goot ta emot priset som Årets unga företagare av Sakarias Winberg, ny ordförande för Företagarna Leksand och kommunens näringslivschef Per Strid.”