Fitness har varit en större del av mina projekt. Uppdragsgivare inom bodybuiding, träningsbloggar etc, etc. Kan det ha något att göra med aldrigvila att göra möjligtvis? Skulle tro det. En blogg med 30 000 läsare per dag och dessutom en bra blogg.

Detta är ett tydligt bevis på att en liten logga på sidan gör mycket mycket mer än man tror, i och med detta kan man förstå att det är någonting som man som företag eller företagare bör lägga mycket krut på och verkligen inte ta allt för lätt på. Att loggan speglar verksamheten dessutom blir en marknadsföring i sig. En snygg och fräsch logotyp i all ära men på så sätt kan man lyckas suga tag i intresserade kunder   på ett sätt man tidigare inte kunde – Jag ser detta som en bonus, huvudsyfte ska självklart spegla kvalite men om man på ett smidigt sätt får med verksamheten, WINWIN! Loggan kan många gånger även vara det som är avgörande för vissa målgrupper.

Om loggan är första steget i en marknadsföringen anser jag webbplatsen vara den andra. Webbplatsen är många gånger det första riktiga intrycket en blivande kund får att företaget och då troligen den mest kostnadseffektivaste marknadsföringskanalen som finns. En hemsida är bestående, utvecklingsbar, långvarig, informativ, ja listan kan göras lång.

Dock ställs vissa krav på webbplatsen, att information finns och materialet är fantastiskt kan bli fallande om hemsidan inte tilltalar användaren, har ett tydligt syfte och faktiskt går att använda sig utav – Användarvänlighet är minst iika viktigt, om inte viktigare.

 

Den digitala upplevelsen blir dessutom mer och mer mobil vilket ställer ytterligare krav på användarvänligheten, vill man ha en sida för framtiden, satsa på det som kallas ”Responsiv Webbdesign”.